Ook in het pinksterweekend is het Repair Café open

overzichtrepaircafeschiedam2024

SCHIEDAM - Ruim dertig vrijwilligers staan zaterdagochtend 18 mei 2024 vanaf 9.30 uur in het Repair Café klaar om spullen gratis te repareren.

Denk aan koffie-apparaten, waterkokers, (kinder)fietsen, rollators, audio- en videoapparatuur, kleding, poppen en knuffels, kleinmeubels, verlichting, stofzuigers en nog veel meer.

Het Repair Café wil bijdragen aan de duurzaamheid in de samenleving onder het motto ‘weggooien kan altijd nog’. De handige vrijwilligers kijken graag of kapotte spullen nog te repareren zijn. Ze zitten of staan in ontmoetingscentrum de Vijf Molens met hun gereedschap achter lange tafels. De bezoeker die een defect artikel ter reparatie heeft aangeboden neemt tegenover de reparateur plaats. De reparateur gaat op zoek naar het mankement en legt de bezoeker desgewenst uit wat er aan de hand is. Er is niet voor niets sprake van een Repair Café, want het is niet alleen goed voor het milieu, maar het is er ook gezellig.

Bij binnenkomst wordt een bezoeker ontvangen door een gastvrouw of gastheer. Die noteert om welk artikel het gaat, zodat de bezoeker bij de juiste reparateur terechtkomt. Het kan zijn dat een bezoeker even moet wachten tot hij of zij aan de beurt is. Aan de bar is een kopje koffie of thee te bestellen en er zijn volop zitjes. Er liggen kranten op de wachttafels. Er staat ook een kast met boeken. De bezoeker mag de boeken in deze kast gratis mee naar huis nemen. Heb je zelf boeken over thuis? Plaats ze gerust in deze kast.

Het Repair Café Schiedam is altijd op de derde zaterdag van de maand. Volgende maand is dat 15 juni. In juli en augustus is er wegens de zomervakantie geen Repair Café. Daarna gaat het Repair Café op 21 september weer verder.

Waar:
Ontmoetingscentrum de Vijf Molens, Nieuwe Damlaan 818.
Wanneer:
18 mei 2024, van 9.30 tot 12.00 uur.
Aanmelden reparatie:
Tot 11.00 uur.